Fietsen

December 17, 2019 0 Comments

Dankzij het netwerk van fiets- en wandelpaden en uitgestippelde routes ontdek je op de fiets of te voet de verborgen kreken, oude liniedijken en forten, stoere boerderijen en verrassende dorpjes En dan fiets of wandel je ineens zomaar de grens over. Boek het 3-daagse fietsarrangement ‘Fietsen in geuren en kleuren door het Land van Hulst’. Neem snel een kijkje in de webshop van VVV Zeeland en koop die leuke route vandaag nog, of breng een bezoekje aan het VVV kantoor om daar een keuze te maken uit het assortiment. Ook voor de huur van fietsen vertellen ze u hier graag waar u daarvoor terecht kan.

FIETSKNOOPPUNTENSYSTEEM (FIKS)

Voor de recreatieve fietsers onder ons heeft de VVV Zeeland het Fietsknooppuntensysteem (FIKS) ontwikkeld. De kracht van het systeem is de flexibiliteit: je bepaalt zelf de route en het aantal kilometers dat je wilt fietsen. Binnen dit systeem bieden we ook routes aan per sms. Je sms’t de code van de gewenste fietsroute en ontvangt vervolgens een sms met daarin de nummers van de knooppunten langs de route die je wilt volgen.

Voor Hulst is er de FIKS kaart Zeeland Zuid. Daarnaast zijn er diverse themaroutes die op het FIKS gebaseerd zijn:

 • Kapelletjesroute
 • Sluisjesroute
 • Aspergeroute
 • Hulsterlooroute
 • Fortenroute
 • Buitengewoon Beleven
  • Een route langs boeren bedrijven. Bij sommige zijn leuke dingen te zien en te doen. Een leerzame daguitstap. Deze route is verkrijgbaar bij VVV Hulst.

BEWEGWIJZERDE THEMAROUTE

 • Hof te Zande Route

BESCHREVEN THEMAROUTES

 • Vlasroute
 • Staats Spaanse Linies route
 • Westerschelde Fietsroute Perkpolder-Terneuzen

MOUNTAINBIKEROUTES

Het landschap rondom de middeleeuwse vestingstad Hulst wordt gekenmerkt door de uitgestrekte bossen. De bossen langs de grens ten zuiden van Hulst vormen niet alleen een aantrekkelijk recreatiegebied maar fungeren ook als waterwingebied. Ontdek de omgeving van Hulst en fiets langs Zandberg, Nieuw-Namen, Clinge en Kapellebrug. De route is te verkrijgen via de VVV kantoren, de webshop van de VVV Zeeland en is hier te downloaden.

45 kilometer – 74% off-road – Mountainbikes te huur, informeer bij het VVV kantoor te Hulst

REYNAERTMYSTERIE

Gewapend met een iPhone kun je het live Reynaertmysterie spelen. Het leidt je op dagtrip langs een prachtige fietsroute, die tal van raadsels en minigames voor jou ontsluiten.

Wie graag in een groep op pad gaat, vindt in Oost Zeeuws Vlaanderen en het Waasland een leuke atrractie, het Reynaertmysterie: een interactief spel op het fietsknoopppuntensysteem. Deze game is uitermate geschikt voor actieve gezinnen, maar ook individuele ontdekkers komen ruimschoots aan hun trekken. Zodra je de playknop indrukt nemen de personages uit het Reynaertverhaal je mee op ontdekking. Ze serveren je op gezette tijden een raadsel of een heuse live mini-game. Wie zich niet door Reynaert om de tuin laat leiden en zijn ultieme code breekt, sleept zijn schat in de wacht. De spelduur hangt af van je eigen tempo, maar reken op minimaal 3 uur.  Voor dit spel is een app ontwikkelt welke je kunt downloaden

FIETSEN LANGS HET OUDE SPOOR DOOR DE BOSSEN NAAR SINT NIKLAAS

De oude spoorwegbedding van de lijn Mechelen- Terneuzen werd in 1989 afgebroken, maar is nog wel duidelijk aanwezig. Langs deze spoorlijn kan men tot in St.Niklaas(België) fietsen, ca.12 km. Deze spoorlijn is het handigste op te pakken vanaf Najade Boscafé Het oude spoor aan de Molenstraat te Clinge.

FIETSVERHUUR

Voor ieder die graag eens in Hulst komt fietsen maar niet over fietsen beschikt, is er de mogelijkheid om fietsen ( ook Ebikes en Mountainbikes) te huren. Bij het VVV kantoor verwijzen ze u naar de verhuurder. Hier zijn ook diverse fietsroutes te koop die starten vanuit Hulst en u de omgeving laten verkennen.  Info VVV kantoor, Steenstraat 37, Hulst tel.+31114-315221

Hulst op de Fiets

Een stadsgids neemt u mee buiten de stadsgrenzen van Hulst. De mooiste plekjes zullen worden bezocht. Onderweg vertelt de gids u allerlei wetenswaardigheden. Uiteraard is er tijd voor een stop onderweg!

Vanaf het VVV kantoor Hulst fietsen we langs de monumenten in de vesting, zoals de Basiliek, het Stadhuis en Baudeloo, door één van de oude poorten de Vesting uit. Aan de Glacisweg heb je een mooi zicht op de vestingwallen  met zijn bastions en ravelijnen. Dan gaan we de Liniedijk op en fietsen we richting Fort Moerschans. We houden een koffiestop en rijden weer langs de Gentsepoort en Reynaert de Vos de Vesting binnen. We eten nog even een ijsje en maken nog een stop bij de Nieuwe Bierkaai met de oude Keldermanspoort en de Nieuwe haven om zo weer terug bij het stratpunt aan te komen. De route duurt 3 uur.
Informatie bij het VVV kantoor Hulst +31114-315221 of hulst@vvvzeeland.nl