Bezienswaardigheden

December 17, 2019 0 Comments

Al wandelend over de 3,5 km lange stadwallen of door de vestingstad, ontdekt men vele oude gevels en gebouwen die getuigen van een eeuwenoude geschiedenis. De Willibrordusbasiliek, het stadhuis en de vele andere monumentale panden maken van Hulst één groot “openluchtmuseum”. Bij de VVV is een wandelroute verkrijgbaar langs de monumenten, waarbij de tekst u van het ene naar het andere monument leidt. Daarnaast zijn van de belangrijkste monumenten nog aparte brochures verkrijgbaar.

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.

Subcategorieën

Binnen de vesting

De vestingstad Hulst ademt sfeer, dit voel je als je door één van de drie poorten Hulst binnen komt. Tal van monumenten en kunstwerken verwijzen naar een eeuwenoude historie. Beleef deze historie en neem een kijkje binnen de vesting.

Buiten de vesting

Hulst is één van de best bewaarde vestingsteden in ons land. Dit en het onmmiskenbare Bourgondische karakter van de stad, zorgen voor vele dagjesmensen. Maar de gemeente Hulst is veel meer dan dat. Ook buiten de grenzen van de vestingstad zijn er vele bezienswaardigheden.

De gemeente beslaat het overgrote deel van Oost Zeeuws Vlaanderen en telt behoorlijk veel dorpen en buurtschappen. Allemaal met een eigen identiteit en karakter. Boven het landschap steken in totaal 15 kerktorens uit. Bovendien is ook in menig dorp het voormalige gemeentehuis te traceren.

Mooiste Vestingstad van Nederland

In Januari 2014 werd Hulst door de lezers van ANWB kampioen gekozen tot Mooiste Vestingstad van Nederland. Op de website www.mooistevestingstad.nl ziet u waarom.

Hulster Vestingdagen

Twee dagen wordt Hulst omgetoverd in een sprookjeswereld, met veel gezelligheid, straattheater, muziek , dans, kraampjes, oude ambachten en op zaterdag rommelmarkt.

Gewoon winkelen of boodschappen doen, kan ook, even de auto gratis parkeren vlak buiten de stadswal en doe ook weer mee met de kassabon actie waarmee je je aankopen tot €100 terug kunt verdienen! Kijk hiervoor op www.bezoekhulst.nl

Ieder jaar worden in Hulst de Hulster Vestingdagen georganiseerd en ieder jaar bedenkt de organisatie een ander thema in Middeleeuwse sferen.
Naast een aantal vaste elementen zoals de oude ambachten, de creatiefmarkt en op zaterdag de rommelmarkt, wordt de stad ook weer in stijl versierd, zodat je je in een middeleeuws decor waant. Dit jaar is gekozen voor het thema Sprookjes, op zijn Hulsters “Sprookskes”. Wanneer je een wandeling door het centrum maakt, waan je je in het sprookjesboek van Grimm of Hans Christian Andersen. Doornroosje, Sneeuwwitje, Hans en Grietje, Klein Duimpje, Rapunzel, Repelsteeltje, je komt ze allemaal tegen……. Naast de uitbeeldingen van de sprookjes is er ook nog straattheater, dans en muziek, o.a. door de Hulster Troubadours.
Door Jongerentoneel Showtime is een stuk geschreven op geheel hedendaagse wijze getiteld “Lang en Gelukkig??” Dit wordt opgevoerd op het voorplein van de Basiliek , beide dagen om 14.00 en 16.00 uur. Op zondag zal Hava Naguila rondom dit optreden een aantal dansoptredens geven. Aan de Bierkaai, waar het sprookje van Fabiola wordt uitgebeeld en Ezeltje Strekje, zullen op zaterdag optredens gegeven worden door de Free Country Dancers en Anneke Hamelink en op zondag door Ballet Petrella Lion en zal er een demonstratie worden gegeven van Tai Chi. De oude ambachten zijn dit jaar gecentreerd op de Grote Markt. Tevens kunnen prinsessen en ridders mee rijden in de Assepoesterkoets, die van daar uit vertrekt.
Op zaterdag zal om 13.00 uur de officiële opening worden verricht door Burgemeester Jan Frans Mulder bijgestaan door het college met een passage uit Koning Arthur. Dit zal plaatsvinden op het voorplein van de Basiliek.
Beide dagen kan men van dit festijn genieten tussen 12.00 en 18.00 uur. Kortom ogen en oren te kort!
Wijzigingen in het programma zijn terug te vinden bij het te downloaden programma

Download hier het PROGRAMMA let op, dit kan nog worden gewijzigd.
Schmincksters gezocht: Heb je altijd al graag gezichtjes willen kunnen schmincken? Geef je dan nu op als schminckster tijdens de Huster Vestingdagen. Als beloning mag je donderdagavond 18 augustus deelnemen aan een workshop schmincken bij Patricia Buijsse. Meer info of aanmelden via vesting@hulstnet.nl
Acteurs en figuranten gezocht : wie wil graag acteren of figurant zijn bij één van de sprookjes? meer info of aanmelden via vesting@hulstnet.nl
Download hier Flyer
Met dank aan alle sponsoren die dit hebben mogelijk gemaakt:
Onze hoofdsponsor Energetica Natura
logo energetica
Sponsor Wauters Drankenhandel
Sponsor Drankenhandel Pluym
Donateur Raobank Zeeuws Vlaanderen
Hotel de Korenbeurs voor de gratis overnachtingen van de theateracts
Morres Wonen voor het gebruik van de matrassen
De initiators Ondernemersvereniging Hulst Vestingstad en Gemeente Hulst