Parkeren

December 17, 2019 0 Comments

De Gemeente Hulst gaat over het parkeren in Hulst. De juiste en meest recente info kunt u dan ook vinden op https://www.gemeentehulst.nl/Inwoners/Parkeren_verkeer_vervoer/

BINNEN DE VESTING

In de gehele Hulster binnenstad geldt betaald parkeren vanaf 1 juli 2016. Let op! er zijn een aantal dagen waarop het gratis parkeren is, kijkt u hier voor de volgende datum.

Speciale parkeerplaatsen

In Hulst zijn een aantal parkeerplaatsen voor mensen die daar een speciale vergunning voor hebben. Dit kan zijn een bewonersparkeerplaats, hierop mag alleen de bewoner uit die straat parkeren, of een mindervalideparkeerplaats op kenteken, hierop mag enkel die bepaalde auto staan, of een algemene mindervalideparkeerplaats. Hierop mag ieder met een mindervalidekaart achter de voorruit parkeren, maar moet gewoon volgens de geldende tarieven betalen. De plaatsen zijn zo gesitueerd dat ze dicht bij parkeerautomaten liggen.

kijk hier voor meer info met betrekking tot deze mindervalide parkeergelegenheden en meer info over toegankelijkheid zoals speciale toiletten.

BUITEN DE VESTING

Alles buiten de pooren van de vesting is gratis parkeren.

ELEKTRISCHE OPLAADPUNTEN

In de gemeente Hulst zijn op 4 locaties elektrische oplaadpunten voor auto’s, te weten op het parkeerterrein De Statie, parkeerterrein Albert Heijn, aan Baudeloo te Hulst en nabij het Hof te Zande Plein in Kloosterzande. Er is voor gekozen om de oplaadpunten te plaatsen nabij hotelvoorzieningen.
De punten zijn geplaatst door de Stichting E-laad. Deze stichting plaatst en onderhoud publieke oplaadpunten voor elektrische auto’s. Voor het gebruik van de oplaadpunten is een oplaadpasje nodig. Voor informatie over het gebruik van de E-laadpunten kunt u terecht op www.e-laad.nl

MOBIEL PARKEREN

Vanaf 2014 is het in Hulst Vestingstad mogelijk om met een mobiele telefoon het parkeergeld te betalen. Grote voordeel van dit systeem is dat je niet op voorhand hoeft te bepalen hoe lang je wilt parkeren. Daarnaast betaal je niet meer dan dat je daadwerkelijk hebt geparkeerd. En het grootste voordeel, geen boetes meer en nooit meer gehaast winkelen!

Mobiel parkeren is een snelle, veilige en makkelijke manier om parkeergeld te betalen. Het verschuldigde bedrag wordt per minuut afgerekend. Mobiel parkeren in Hulst geldt voor alle parkeerplaatsen en parkeerterreinen in de binnenstad waar parkeerautomaten staan.
Gebruikers dienen de 4-cijferige gebiedscode (aangegeven op de parkeerautomaat en de parkeerborden) door te geven via een parkeer-app op een smartphone of door te geven via SMS. Na registratie van de gebiedscode is het mobiel parkeren actief. Bij het verlaten van de parkeerplaats moet vervolgens weer een seintje worden gegeven naar de betreffende provider en klaar bent u.

In de binnenstad van Hulst kan mobiel worden betaald via 4 verschillende aanbieders van mobiel parkeren:

– Parkmobile – www.parkmobile.nl
– Park-line – www.park-line.nl
– Yellowbrick – www.yellowbrick.nl
– SMS parking – www.smsparking.nl

Iedereen die van mobiel parkeren gebruik wil maken, dient zich eenmalig gratis aan te melden bij één van deze aanbieders. Dit kunt u het beste alvast thuis doen, zodat u direct van het systeem gebruik kunt maken. Het bedrag wordt per minuut afgerekend op basis van de geldende parkeertarieven. De aanbieder rekent achteraf met u af. Mobiel parkeren kan met elk type mobiele telefoon. Neem alvast een kijkje op één van de genoemde websites en ontdek hoe eenvoudig het werkt.
Uiteraard blijven de bestaande automaten ook nog in gebruik en kunt u nog steeds met contant geld betalen.

Via de ondernemers ontvangt u meer informatie over dit systeem en zij zullen u, indien nodig helpen de app te installeren. Houdt u de websites www.bezoekhulst.nl en www.hulstvestingstad.nl in de gaten. Meer weten? Meld u via de site aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van activiteiten in Hulst Vestingstad.