Eten en Drinken

December 17, 2019 0 Comments

Voor wie graag lekker en gezellig uit eten gaat, kan in Hulst zeker goed terecht. In de Vesting maar ook in de verschillende restaurants in de talrijke dorpjes van de gemeente Hulst komt men verrassende restaurants tegen. Tijdens het winkelen kan men terecht in de sfeervolle horecagelegenheden, voor een broodje, een warme wafel of een ijsje. De (verwarmde) terrassen staan gezellig buiten en men kan zowel in de zomer als in de winter genieten van een waar schouwspel van voorbij trekkende passanten, natuurlijk onder het genot van een lekker drankje uit de streek.

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.

Subcategorieën

Hulst is onmiskenbaar een bourgondische stad. Dit is te zien aan de vele horecagelegenheden die er zijn. Het is heerlijk toeven op de vele terrasjes in Hulst. Op zondagen is het dan ook zaak om op tijd aanwezig te zijn om een plekje te bemachtigen. De meeste terrassen zijn verwarmd, waardoor het ook in de winter aangenaam is om buiten te zitten. Maar ook binnen is gezelligheid troef. Tijdens het shoppen even gezellig iets drinken of een ijsje eten in de ijssalon. Maar ook ‘s avonds, met name in het weekend is er volop vertier.


Hulst mag zich “Ambassadeurs-stad”van de betere gastronomie noemen en staat daarmee op de gatronomische kaart van Vlaanderen. Deze toekenning werd door het selectiecomité van de Tafel van de Zilveren Lepel op 5 mei 2012 aan Burgemeester Jan Frans Mulder bekend gemaakt. De burgemeester kreeg daarbij een oorkonde uitgreikt. Restaurant Napoleon mocht diezelfde dag een Zilveren Lepel in ontvangst nemen. Dat is een prestigieuze nominatie die een restaurant enkel kan krijgen als het een goed prijs- kwaliteit verhouding kan voorleggen.  Het betekent dat er met kwaliteit, versheid, netheid en een vlotte bediening in de horecazaak wordt gewerkt.


Restaurant Roes in Hulst is door ‘eetbijbel’ de Michelingids bedeeld met een Bib Gourmand; een eervolle vermelding voor restaurants met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding (drie gangen voor maximaal 35 euro).  In de gids voor 2014 is dit jaar naast Restuarant Roes ook de Petrus&Paulus Hoeve uit Lamswaarde bedeeld met een Bib Gourmand.

Op 28 oktober 2013 is de Gault Milau restaurantgids 2014 verschenen en werd bekend dat ‘t Hemelrijk in Hulst één van de drie hoogste nieuwkomers in de gids is.

Op het VVV kantoor is een brochure met de diverse restaurants in Hulst beschikbaar met voor elke portemonnee en voor elke smaak wat wils.

Ook buiten de vesting heeft Hulst Vestingstad een aantal horecagelegenheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.