Arrangementen

December 17, 2019 0 Comments

Soms moet je er gewoon even tussen uit. Even op adem komen, en een mooie streek ontdekken. Wie naar Hulst Vestingstad komt, zal ontdekken dat er veel meer is dan alleen de vestingstad. Hulst ligt in Oost Zeeuws Vlaanderen en kent ook vele bezienswaardigheden buiten de vesting. Het is daarom ook zeker de moeite een aantal dagen te verblijven. Een uitstap naar ons Vlaamse achterland is vanuit Hulst ook mooi meegenomen. Op een half uur sta je b.v. in Antwerpen op de Grote Markt. Maar voor wie niet graag met de auto rijdt, is er een prima busverbinding de zgn. lijn 19. Gent en Brugge liggen in de nabijheid en zeker ook de moeite waard om te bezoeken.  Voor de meerdaagse cultuur historische bezoeker van Hulst hebben we een tweetal arrangementen samengesteld t.w. het ” Mooiste Vestingstad arrangement” en het “Op den Buiten arrangement”. Voor wie graag sportief bezig is en van de mooie diversiteit van het Zeeuwse landschap wil genieten, in alle rust en ruimte, heeft Hulst i.s.m.  de B&B’s en hotels een 3-daags fietsarrangement “In Geuren en Kleuren”  samen gesteld. Hulst is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Vestingsteden , hiervoor is een dagarrangement samengesteld. Hieronder even de diverse arrangementen op een rijtje:

Arrangement in Fort magazine

Op de pedalen langs de Staats Spaanse Linies aan weerszijden van de grens. Tijdens een fietstocht door Het Land van Hulst doorkruis je de cultuurhistorische verdedigingslinies uit de 80-jarige Oorlog, met prachtige natuurgebieden aan weerszijden van de grens met België.

Het H. Jaar van Barmhartigheid zal van 13 december 2015 tot 20 november 2016 worden gevierd in o.a. de H.Willibrordusbasiliek, in 2009 verkozen tot “Mooiste Kerk van Nederland” .

De VVV en Bezoekersmanagement Hulst staan voor het onthaal van bezoekers, “de Vreemdelingen herbergen”. Speciaal voor dit jaar wordt een arrangement aangeboden dat zowel per groep te boeken is als individueel. Hierbij wordt de kerk met een deskundig gids bezocht en zullen de zeven werken van Barmhartigheid belicht worden.

Hulst is lid van de vereniging van Nederlandse Vestingsteden en heeft, net als de andere vestingsteden, met het oog op de dagtoeristen een Vesting arrangement samengesteld. Er is zoveel te ontdekken in deze historische steden, dat een daguitstap zeker de moeite waard is. UIteindelijk kan er door de VVV Zeeuws Vlaanderen altijd een dag naar uw wens worden ingevuld.

Prachtige kreken en natuurgebieden doorkruisen het Oost-Zeeuws-Vlaamse polderlandschap. De machtige Westerschelde is altijd dichtbij. Te midden van al dit natuurschoon liggen pittoreske stadjes en dorpjes, ieder met hun eigen charme en boeiend verleden. En vergeet het prachtige Vlaamse achterland niet! Cultuursteden zoals Brugge, Gent en Antwerpen liggen op een steenworp afstand. Het Land van Hulst, een streek die Zeeuws is, maar waar vanuit het zuiden een Vlaamse wind waait. De invloed zorgt voor gemoedelijkheid en een Bourgondische sfeer. Tijden het driedaags grensoverschrijdend fietsarrangement geniet je van vele (Zeeuws-) Vlaamse verrassingen. Je belevenissen zijn grenzeloos!

Toe aan een paar dagen “op den buiten”? Dan bent u in Hulst aan het goede adres. Er valt hier nog zoveel moois te ontdekken. Je kunt hier uitwaaien op de dijk aan de Schelde, en wandelen in de nabijgelegen bossen, fietsen door het mooie polderlandschap en te midden van dat alles ligt de historische Vestingstad Hulst, door lezers van ANWB Kampioen uitgeroepen tot Mooiste Vestingstad van Nederland! Hier kun je over de 3,5 km lange vestingwallen wandelen, een duik in de geschiedenis nemen en 7 dagen per week heerlijk winkelen, want hier zijn zelfs op zondag de winkels geopend.

Even helemaal weg uit de drukke wereld? Kom dan een paar dagen naar Hulst Vestingstad. Eén van de best bewaarde middeleeuwse vestingsteden van Nederland en in 2014 door de lezers van ANWB Kampioen bestempeld als mooiste vestingstad van Nederland.
Ontdek Hulst en wandel mee over de 3,5 kilometer lange stadswallen met schitterend panorama op de historische binnenstad. De vier oude, pas gerestaureerde stadspoorten, tonen de voormalige grenzen en de statige basiliek verleidt u tot een klim van tientallen meters.